Archive for Xde keje

Hujung mgu..

DSC00014anak sedara baru… faiz nazhan.

… continue reading this entry.

SPIES @ Nur Lembah Pangsun

Td baru abis program spies untuk belia, hanya menjadi fasi tp mcm peserta lak kerana pengisian yg disediakan sangat2 menyentuh hati dan sangat2 mantap. Saya sgt bertuah dapat berada dlm prog tersebut walaupun ade beberapa slot yang tak dapat diikuti kerana sebab2 yang tak dapat dielakkan. Pengisian program disediakan dan dibentangkan sepenuhnya oleh konsultan dibawah ustaz kautsar.

… continue reading this entry.

English Idioms : Smell a rat

Untitled

SMELL  A RAT (Feel that SOmthing is WRong)

lala: How come the front door is open, did you close it wit “rantai besi kapal” before we went shopping.

aiza: I’m sure i did it. i don’t want Roslan to come again.

lala: Frankly, i smell a rat.

aiza: Me, too. I’m convinced that something is definitely wrong here.

lala: we’d better call kiki, maybe he can help us somehow.

Opisku diceroboh

Opis saya yg pintunya canggih manggih pon bule kene ceroboh, pelik bin hairan tol.. tiada kesan pintu tu dipecahkan. Pintu tu hanya bule dibuka apabila dileretkan tag kerja dan ia akan automatik akan di unlock. tetapi kelemahannya apabila letrik terputus, pintu tu akan malfunction. tiga kemungkinan yg berlaku adalah mungkin keterlibatan org dlm atau pun masa pencurik tu nk curik letrik tiba2 jek xde atau pun pencurik tu mmg expert giler. kemungkinan kedua dan ketiga tu nmpak pelik skit, so.. saya lebih berat menyatakan adanya keterlibatan org dlm memandangkan pintu x dipecahkan. ceyy.. mcm detective conan lak. hihi~

… continue reading this entry.

Syurga cinta

syurgacinta

Tadi sempat tgok citer ni.. sebab ramai yg kata citer ni best. Secara personally, plot cerita sama je ngan citer2 yang lain. tp apa yg istimewa citer ni, terdapat byk message yg islamik yang diselitkan. Walaupun ade part2 yang xberapa elok untuk ditengok, tp itulah realiti sebenar yang kita harus perbetulkan.

Sukan keluarga

Malasnya nk mengarang panjang2.. tgok je la gambar2 sukan keluarga saya.

Futsal:  12 pm.

1

… continue reading this entry.

Hitter yg hilang

Ntah mana hilang hitter.. tetiba je xde. Pening juga dibuatnya.. yela, sy ni kan dah diiktiraf sebagai peminum kopi radix tegar. Time2 nk panaskan air.. hitter lak hilang. klu sy jumpa sapa yg sembunyikan hitter.. siapla. sy da lama x pukul org.. hihi. Waa.. mcm addict drug lak sampai nk pukul2 org. huhu. Tp alhamdulillah, otak sy berfungsi dengan baik. kuali pon kuali la.. janji bule panaskan air.. apa yg penting.. kopi radix kow dapat dihirup. klu da guna kuali.. rasa airnya tentula pelik skit.. tp xpe.. mission accomplished!!

… continue reading this entry.

1hati

alhamdulillah, saya kembali disibukkan dengan kerja2 parti.. bukan diminta untuk sibuk tetapi sibuknya saya pada jalan yang diredhai Allah, saya x kisah. dah memang tugas saya sebagai seorang hamba. yg merisaukan saya… lapangnya masa saya sehingga lupa kepada Allah, lupa untuk berkerja pada jalanNya. Ntah apa yg jadi pada saya selepas kembali dari kampung, tahajud sudah tidak constant, masa dihabiskan dengan sia2, bacaan al-quran tidak dialunkan, hafalan tidak bertambah. X berdsiplin, hampeh. Saya lebih rela menghabiskan masa dengan kerja2 parti dari membuang masa x tentu hala. wahai sahabat, tolong tegur saya!! abaikan status senior yg ada pada saya.

Cara kreatif untuk melindungi password

Owh.. ini puncanya.

puncaruntuh2

Ini kot sbb stadium bola terengganu runtuh. huhu.